Bewonersbrief tuinonderhoud

Mozaïek Wonen vindt het belangrijk dat hun complexen een verzorgde uitstraling blijven hebben. Ze houden jaarlijkse onderhoud controles om deze kwaliteit te waarborgen. Huurders van deze woningcorporatie zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin. De Buurtvoorlichters zijn ingeschakeld om langs de huurders in de Marathon- en de Willemsflat te gaan.

De vrijwilligers hebben de bewoners uitleg gegeven over de bewonersbrief. Ook gaven zij tips aan de bewoners om hulp in te schakelen als het tuinonderhoud zelf niet lukte. Samen hebben we met een oudere bewoner contact gelegd voor hulp bij Het Bruisnest. Hun vrijwilligers helpen bij lichte tuinwerkzaamheden. Het lenen van tuingereedschap is ook mogelijk bij Mozaïek Wonen. De bewoners konden deze ophalen bij de huismeesterspost.

Na meerdere bezoeken op diverse tijdstippen hebben de Buurtvoorlichters 9 van de 12 huurders kunnen spreken.

Geschreven door

Natasja Brouwer

Vrijwilliger