In beweging

Vutha wandelt energiek het ontmoetingscentrum binnen. Zij heeft net een dienst achter de rug bij de Buurtvoorlichters. Samen met haar maatje ploft ze neer en wordt door de aanwezige gastvrouw voorzien van een glas drinken. Het is warm buiten. Ze begint enthousiast te vertellen. 

Via de gemeente Gouda kwam ik in aanraking met de Buurtvoorlichters. Ik dacht wel even: is dat wel wat voor mij, maar al snel voelde ik me bij de Buurtvoorlichters op mijn plek. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en ben alleenstaande moeder met 4 kinderen. Eén daarvan is nog heel klein en vraagt dus de nodige zorg. Door de zorgen die er op mijn pad zijn gekomen zijn mijn eigen wensen een beetje naar de achtergrond verschoven en staan mijn kinderen en de stabiliteit voor hen op nummer één.

Toch wil ik ook graag aan mijn toekomst werken en aan een leven waarbij ik niet meer afhankelijk ben van een uitkering. De Buurtvoorlichters bieden me die tussenstap die ik nu nodig heb. Het geeft me een doel, ik leer nieuwe mensen kennen en daar mee samenwerken, ik blijf letterlijk en figuurlijk in beweging en ik werk hiermee aan mijn Nederlandse taal. (Vutha komt uit Azië).

Mijn toekomstdromen liggen bij een baan in de zorg. Daar heb ik nog niet de benodigde opleidingen voor, maar ik zoek naar mogelijkheden die ik kan combineren met mijn gezin. Daar word ik hier ook bij geholpen, dat is heel fijn. En dat ik vanmorgen weer van betekenis kon zijn bij de mensen die ik aan de deuren spreek, dat geeft een goed gevoel. Mijn tijd komt, daar ga ik voor!

Geschreven door

Berthie Melissen

Sociaal Makelaar